Met een blikje artisjokken maak je een veelzijdige spread. Gebruik het in een wrap, door je geroosterde groenten, in een omelet of fritatta en als smaakmaker bij een stuk vis filet. Goed gezond eten – je weet wat eet!
Met een blikje artisjokken maak je een veelzijdige spread
PrintNODIG
- 1 blik artisjok
- 15 steeltjes peterselie
- 1 teen knoflook
- stukje gember
- stukje verse kurkuma
- 1 theelepel gedroogde oregano en tijm
- wat gedroogde rode hete peper of een stuk vers
- 1/2 zeezout
- wat prei
- 8 groene olijven
- extra virgine olijfolie- Abea Crete- zie Greekfoodtales.com
DOEN
- Gebruik een hoge kom om alle ingrediënten in kwijt te kunnen.
- Spoel de artisjokken af onder het water en doe ze alle in de kom.
- De peterselie was je en snij je 2 cm van de steeltjes af, snij op in stukken en doe de peterselie erbij in de kom.
- Schil de gember, kurkuma en knoflook en snij ze in 3 stukken. Doe ze erbij in de kom, ook de theelepel oregano, tijm, zeezout. Wat gedroogde rode hete peper, de prei in ringen, de knoflook. Giet er 2 eetlepels olijfolie bij en pureer (met een staafmixer of een Nutribullit) tot een smerige spread. Nb Doe er nog olijfolie bij als de spread ’te dik’ blijft.
- Neem een boekweit pannenkoek en besmeer deze met de spread, leg een een plakje ham op en waterkers. Rol de pannenkoek op tot een wrap. Eet smakelijk.
TIPS
Voor de ABEA olijfolie van Kreta hoef je niet het vliegtuig te nemen. Bestel online: http://www.greekfoodtales.com