Met radijsblad maak je een soep in een handomdraai! Gooi de bladeren van de radijs niet weg en maak er een lunch soep van. Hoe? Simpel met een stuk pastinaak, prei, ui en een bouillonblokje.
Met radijsblad maak je een soep in een handomdraai!
PrintNODIG
- al het blad van een bos radijs
- stuk pastinaak
- stukprei
- 1 zoete witte ui
- stukje gele hete peper
- 1 teen knoflook
- bouillonblokje
- kurkuma en zwarte peper
DOEN
- Snij de radijsjes van de bos, die gebruik je nu niet. Was de bladeren onder stomend water.
- Schil en snij de pastinaak in blokjes, de ui in stukjes, de prei in ringen en de knoflook en hete peper snij je fijn.
- Pak een pan en giet er olijfolie in en verwarm. Doe er de hete peper, knoflook, theelepel kurkuma in de verwarmde olie en laat zachtjes bakken. Doe er dan de ui, pastinaak en prei bij en roer dit goed door elkaar zodat alles een laagje olie en mooi geel kleurd (door de kurkuma).
- Verwarm water en voeg dat toe aan de groenten. Vergeet het bouillonblokje niet. Verwarm totdat het begint te borrelen en doe dan het radijsblad erbij. Laat zachtjes koken. Zeker zo’n 15 minuten. De radijsbladeren moeten zacht worden om goed te kunnen pureren. Pureer de soep met een staafmixer. Klaar is je vooraf of lunch soep.