Mizuna, een japanse raapsteel, is ook een lekkere pesto. Deze salade heeft een paarse/zwarte kleur en een peperige smaak. Gebruik de sla als kleuraccent op je pizza of groentemix. Als pesto op de pizza, door je gekookte linzen of pasta heen.
Mizuna, een japanse raapsteel, is ook een lekkere pesto
PrintNODIG
- Bak Mizuna sla
- 30 gram geraspte schapenkaas
- handje paranoten
- teen knoflook
- verse (of gedroogde) tijm
- zeezout
- citroen sap
- zwarte peper
- extra virgine olijfolie (Abea- Kreta)
DOEN
-
- Neem een hoge kom of een beker van de Nutribullit.
- Was de mizuna sla en snij de knoflook als de paranoten fijn. Haal van de verse tijm de blaadjes af (rits met je vingers langs de steel). Hou enkele steeltjes mizuna apart.
- Doe alles bij elkaar in een kom, schenk er een flinke hoeveelheid olijf olie bij en pureer tot een gladde massa. Leg bovenop de pesto je restanten mizuna steeltjes, die je eventueel fijn snijd.
- Ipv paranoten kun je ook walnoten, amandelnoten en hazelnoten gebruiken. En een mix ook!
- En gewoon raapsteeltjes kun je natuurlijk ook gebruiken voor deze pesto.