Mizuna, lamsoor, waterkers, raapsteel en mosterdblad in één salade waar je nog feta, ansjovis, radijs, kappertjes en rode paprika aan toevoegd. Over de salade een aangelende pesto heen. Eet het samen met reepjes van bio varkensvlees en een spelt volkoren pita.
Mizuna, lamsoor, waterkers, raapsteel en mosterdblad
PrintNODIG
- handje lamsoor
- 1/2 bosje mizuna
- wat mosterdblad
- 1/3 bos raapsteel
- 1/4 bos waterkers
- 5 radijs
- 1/2 rode paprika
- eetlepelpel kappertje
- 6 groene ontpitte olijven
- 1 plak feta van 100 gram
- 5 ansjovis op olie
- restje pesto en wat olijfolie
- 200 gram reepjes van bio varkenvlees
- 4 spelt volkoren pita broodjes
DOEN
- Begin met de radijs, paprika en olijven in ringen en of stukjes te snijden. Spoel de kappertjes af met water. Zie of je salade gewassen moet worden? Pak een grote schaal en doe er de stukjes olijf, radijs en rode paprika in. De kappertjes ook. Snij vervolgens alle soorten sla op in grote stukken. Hussel alles goed door elkaar.
- Neen een plak feta en snij er kleine blokjes van, verdeel ze door de salade heen. Dit doe je het makkelijkst met je handen. Verdeel de ansjovis in stukjes over de salade heen. Bestrooi het met gedroogde oregano.
- Neen een restje pesto in een potje en leng het aan met 2 eetlepels olijfolie, schud goed en verdeel met een theelepel de pesto over de salade. Besprenkel de salade als geheel nog even licht met olijfolie.
- De bio varkensreepjes bak je met wat olijfolie in een koekenpan op een hoog vuur in 5/8 min. gaar.
- De pita broodjes hou je even onder de stromende kraan en verwarm ze in een broodrooster of in de oven. De broodjes vul je met de salade en wat varkenvlees reepjes.
- Eventueel gebruik je er een zelfgemaakte yoghurt-mayonaise bij. Recept? Zie onder