Monniksbaard pesto komt uit de zee en is een stengelvormige zeegroente. Naast deze zeegroente zijn zeekraal, kappertjes, peterselie, olijven, gele hete peper, knoflook, kurkuma vers als poeder en olijfolie gebruikt. Pesto’s zijn veelzijdige smaakmakers; door de stamppot, je omelet, met olijfolie aangelengd een dressing, als basis op brood onder een plakje kaas en door de rijst.
Monniksbaard pesto komt uit de zee
PrintNODIG
- 1 bosje monniksbaard
- handje zeekraal
- 15 stengels peterselie
- 6 olijven zonder pit
- eetlepel kappertjes
- stukje verse kurkuma
- teen knoflook
- stuk gele hete peper (rood of groen kan ook)
- olijfolie
DOEN
- Gebruik een hoge kom om alle ingrediënten samen te kunnen pureren.
- Was de monniksbaard en snij het deel met de wortel eraf. Snij het op in stukjes. De zeekraal snij je ook in stukjes.
- Was de peterselie en snij deze ook op in stukjes.
- De knoflook maak je schoon, van de hete peper haal je de hete pitjes eruit en beide snij je in stukjes. De olijven snij je op in schijven.
- Was de kappertjes even onder de kraan zodat je het zure er van af spoelt.
- Doe alle ingrediënten afwisselend in een hoge kom, een flinke scheut minstens 2 eetlepels olijfolie erbij en pureer tot een mooie gladde massa.
- Pureer met een staafmixer, blender of NutriBullet