Mossel maaltijd soep maak je met aardappel, ui en rode paprika. De smaakmakers zijn 2 kruiden bouillonblokjes, kurkuma, peper, knoflook, tijm en creme fraiche (geit-). En op je bord verse oregano met zeekraal.
Mossel maaltijd soep
PrintNODIG
- 1 pak verse mosselen 750 gram van Rechtstreex
- 3 stengels Nieuw Zeelandse spinazie ook via Rechtstreex
- handje rucola gewassen
- 3 aardappelen
- 1 zoete aardappel
- 2 ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 pot gegrilde rode paprika, afgespoeld
- theelepel tijm
- 1/2 bekertje geiten creme fraiche
- 2 bouillonblokjes van kruiden en/of groenten
- theelepel kurkuma en zwarte peper
- 1 liter gekookt water
DOEN
- Start met het koken van de mosselen. Gebruik 1 liter kokend water in een pan en doe er de mosselen bij. Zet het vuur hoog en stoom de mosselen open in ca 4/5 minuten. Haal de pan van het vuur.
- Neem een gietijzeren pan en giet er 3 eetlepels olijfolie in met een theelepel geiten boter (lactose arm). Verwarm dit en als warm doe er de ui en knoflook geschild en in stukken erbij, in de pan. Strooi er een theelepel kurkuma erover en wat zwarte peper. Roer goed door elkaar en laat even bakken. Schil de aardappels en doe ze bij de ui, schep opnieuw goed door elkaar. Schenk nu het vocht van de gekookte mosselen erbij. Zet het vuur hoog en kook de aardappelen bijna gaar. Zet het vuur eronder uit. Doe er de afgespoelde rode paprika erbij. Een half bakje crème fraiche ook van de geit ( lactose arm) en de fijn gesneden stengels van de spinazie en een theelepel tijm. Laat even staan. Nb de bladeren van de spinazie gebruik je bij het opscheppen van de soep.
- De afgekoelde mosselen haal je nu uit de schelp. Doe dit met bijna alle mosselen. Laat er 10 in de schelp voor decoratie.
- Pureer de soep mooi egaal en doe er de mosselen erbij. Je zult zien dat je een stevige soep hebt. Dien ‘m direct op of verwarm later zachtjes. NB. Niet laten koken!
- Snij de bladeren van de spinazie fijn in reepjes. Meng deze met de rucola. Leg een handje van deze sla in een diepbord en schep de soep erover heen. Strooi er verse oregano over en in stukjes gesneden zeekraal. Voor de grote trek kun je er stokbrood bij eten om te dopen in de soep.