Mosselen in een kruiden room saus is als Moules a la crème. Favoriet in Frankrijk en zelf zo makkelijk te maken. De kruiden en groenten er in maken het tot een hele gezonde maaltijd. Water is hier gebruikt om de mosselen open te stomen. Wijn, cider of bier kan natuurlijk ook. Nb En een eetlepel om je saus- soep uit je bord te lepelen.
Mosselen in een kruiden room saus
PrintNODIG
- 2 kilo verse mosselen
- 125 ml slagroom of creme fraiche
- 20 gram roomboter
- 1/2 bos dille
- 2 bosui
- 1/2 bos selderij
- 1/3 bakje zeekraal
- 1 teen knoflook
- eetlepel gedroogd zeewier
- groene kool
- pastinaak
- 3 stengel bleekselderij
DOEN
- Start met het maken van de kruiden room saus. Snij je kruiden en bosui fijn en in kleine stukjes. Neem een pan en smelt op een laag vuur 20 gram roomboter en stoof zachtjes de knoflook met bosui. Na 3 minuten giet je de slagroom erbij. Voer nu in delen de dille, selderij en zeekraal toe. Roer alles goed door zodat de kruiden slinken. NB dit op een zacht vuurtje. Als laatste strooi je de gedroogde zeewier erover. Zet het uit.
- Was de mosselen en kijk of ze allemaal goed dicht zijn. Kapotte of open mosselen haal je eruit.
- Snij je groenten in reepjes en plakjes. Neem een hoge soeppan en leg op de bodem de helft van je groenten gemixed. Leg nu de helft van de mosselen er op. Dan de andere helft van je groenten en het restant mosselen. Giet over de mosselen een glas water en zet de deksel op de pan. Verwarm de mosselen met groenten op een hoog vuur, je stoomt zo de mosselen in 5 minuten open. Hussel de pan tussen door een keer, zodat je mosselen en groenten met elkaar mixen.
- Stanby is de pan met de warme kruiden roomsaus.
- Neem een soepbord en schep er met een soeplepel mosselen, groenten en vocht uit de pan. Schep als laatste een flinke lepel roomsaus met kruiden over de mosselen heen. Dit kun je meerdere keren herhalen, afhankelijk van de hoeveelheid die je opschept. NB Een lepel is handig om de soep uit het bord te lepelen.
- Hou je roomsaus over en vocht uit de mosselpan? Maak er een soep van voor een volgende dag. En gaar er een stuk witte vis filet in.