Mosselen, rode kool en rode linzen spaghetti. Stoom een mix van rode kool, rode zoete paprika en rode radijs. Kook de spaghetti, maak deze op smaak met olijfolie en een rode pesto. Maak het hele recept in een wok.
Mosselen, rode kool en rode linzen spaghetti
PrintNODIG
- 1 kilo mosselen
- 125 gram rode linzen spaghetti
- 2 eetlepels paprika pesto
- 150 gram rode kool
- 1 rode zoete paprika
- 2 rode ui
- handje kalamata olijven
- 10 stengels platte peterselie
- rozemarijn
- salie
- knoflook en 1/3 rode peper
- 1/4 radicchio
- wat kruidenzout
- 1/2 glas witte wijn
DOEN
- Start met het fijn snijden van de rode kool, in reepjes de rode zoete paprika en in blokjes de rode radijs. Stoom deze groentenmix 10 minuten.
- Terwijl de groenten stomen, kook je de rode linzen pasta in 1 1/2 liter kokend water in een pan. Giet het water af, doe bij de spaghetti een scheut olijfolie met 2 eetlepels rode paprika pesto. Schep goed door elkaar heen. Zet weg met een deksel erop om het warm te houden.
- Terwijl de pasta kookt, snij je de rode ui, knoflook en rode peper fijn. Haal de mosselen uit de verpakking en spoel ze. Neem de kapotte weg.
- Pak een wok, doe er een scheut olijfolie in, de ui, knoflook en peper erbij en zet het vuur eronder hoog. Roerbak dit voor 5 minuten, doe er de mosselen erbij, deksel erop en stoom de mosselen open. Na 3 minuten giet je er het halve glas witte wijn erbij. Doe de gestoomde groenten met olijven erbij en schep goed door elkaar heen. Doe de deksel op de wok en zet het vuur laag.
Als laatst strooi je er kruidenzout, de fijn gesneden peterselie, rozemarijn en salie over de groenten met mosselen. - Neem een pasta bord, verdeel er in reepjes gesneden radicchio over beide borden. Hierop verdeel je de rode linzen spaghetti. En dan de groenten mosselen mix.