Moules à la creme, lactose vrij. Verse mosselen gekookt met ui, asperge en bimi in olijfolie met wat witte wijn. Op het laatst peterselie, zeekraal en een flinke scheut havermelk om mee te koken erbij.
Moules à la creme, lactose vrij
PrintNODIG
- 1 pak verse mosselen 800 gram van Rechtstreex
- 1/2 ui
- teen knoflook
- 200 gram bimi (broccoli met steel)
- olijfolie, glas witte wijn
- 150 gram kleine asperges
- 10 stengels platte peterselie
- handje zeekraal
- pakje havermelk om mee te koken
- kruidenzout
DOEN
- Neem een soeppan om deze mosselen in te koken. Start met een flinke scheut olijfolie, verwarm deze zachtjes en doe er de halve ui en knoflook, fijn gesneden erbij. Laat even rustig smoren.
- Blancheer de geschilde zoete aardappel kort in heet water, apart in een steelpannetje.
- Snij de asperges en bimi op in kleine stukjes. Doe ze er bij in de pan. Giet er de wijn bij, zet het vuur hoog. Doe er de geblancheerde zoete aardappel bij. Haal de mosselen uit hun verpakking en doe ze erbij in de pan. Nb Schoonmaken hoeft niet.
- Zet het vuur hoog, doe de deksel op de pan en laat alles samen 4 minuten stoven. Door de hitte van het vocht, stomen de mosselen open. Haal de deksel van de pan, zijn de mosselen allemaal open? Schenk dan de havermelk erover, strooi de peterselie en zeekraal er fijn gesneden bij. Vergeet niet wat kruidenzout te strooien. Schep goed door elkaar heen en verdeel op 2 diepe borden.