Muffins van ei maak je in een siliconenvorm. Wil je iets speciaals? Warm of koud? Voor bij de borrel of een salade? Nodig voor deze muffins te maken is een siliconen vorm, eieren, groenten, kruiden, pesto, sesamzaad. De siliconenvorm gaat 20 minuten in de oven en klaar zijn je hapjes!
Muffins van ei maak je in een siliconenvorm
PrintNODIG
- 1 siliconen vorm verdeeld in 12 vormen.
- 4 eieren
- pesto
- wilde spinazie
- olijven
- zwart geroosterd sesamzaad
- olijfolie
- knoflook
DOEN
- Begin met de siliconen vorm in te smeren met olijfolie.
- Was de spinazie en snij deze in kleine stukjes. Hoeveel? Voldoende om de 12 vormen deels mee te vullen.
- Snij de knoflook in stukjes, zo ook de olijven.
- Breek de eieren in een kom en kluts ze samen, voeg er een eetlepel pesto aan toe.
- Start nu met het vullen van de 12 vormen. Als eerste een eetlepel eigen gemaakte pesto. Verdeel de knoflook en olijven er over. Leg een toplaag spinazie er over. Lepel nu de geklutste eieren, verdeeld over de vormen. Ik doe zoiets met een eetlepel omdat je zo zicht houdt op de vulling en je voorraad gekluts ei! Je kunt de gevulde siliconen vorm bewaren in de koelkast tot je deze in de oven zet. Leg er wel een vel plastic folie over. Nb. Vergeet je geroosterde sesamzaadjes niet als laatste te strooien over de vormen. Nb. Je kunt ook beginnen met wat zaadjes als eerste in de vormen te doen, zodat ze, eenmaal eruit en op je bord, zichtbaar zijn.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de siliconen vorm op een rooster in het midden voor 20 minuten en klaar zijn je muffins.
- Eet ze samen op een bedje van deze wilde spinazie met een stuk gebakken kaas, dolma’s van de Oosterse winkel, tzaziki, gebakken gamba’s, peen geroosterd en je heb je eigen Mezze op een bord.
TIPS
Siliconen vormen heb je in veel variaties en koop je bij een goede kookwinkel. Bedenk bij de aanschaf voor hoeveel personen die bruikbaar is. Of koop er meerdere ;-))