Mul met gestoomde venkel en groene kool. Makkelijker en sneller kan het bijna niet. De mul is in een meel laagje gebakken, de venkel met groene kool stoomd in een pasta pan en de linzen bal komt van de Oosterse winkel. Veel smaken en genoeg groenten. Nb een saus van mayonaise, yochurt en dille pesto is zo gemaakt.
Mul met gestoomde venkel en groene kool
PrintNODIG
- 4 middel grote verse mul
- spelt meel
- 1 grote venkel
- 1 groene kool
- 2 linzen ballen
- dille pesto en mayonaise met yoghurt
DOEN
- Was de mul goed schoon en controleer of alle ingewanden eruit zijn. Dep ze wat af, vochtig mogen ze zijn want zo plakt het meel goed om ze heen
- Snij de venkel en groene kool in plakjes en reepjes. Zet een pasta pan (met inzet) op met 2 cm water. Kookt het water, zet de inzet erop gevuld met de venkel en groene kool. Stoom ze samen 10 minuten.
- Terwijl je groenten stomen, bak je de vis gaar in hete archaide bakolie. Draai de visjes een paar keer om in de hete olie.
- Voor de saus heb je nodig 2 eetlepels mayonaise/yoghurt en 1 eetlepel dille pesto.
TIPS
Wil je een dille pesto zelf maken? Zie Dille pesto