Mungbonen en meer groenten soep. Pastinaak, zoete bataat, ui en een restje boerenkool en flower sprouts mét kruiden en specerijen, maken deze soep. Soep is een ideale restjes verwerker. Deze soep vult!
Mungbonen en meer groenten soep
PrintNODIG
- 250 gram mung bonen
- 2 ui
- 2 zoete witte bataat
- 1 pastinaak
- stuk groen van een prei
- stuk bloemkool
- teen knoflook
- stukje rode peper
- kurkuma en zwarte peper
- 2 bouillonblokjes met kip, 1 met ui
- 1 1/2 liter kokend water
- restje flower sprout
- restje gesneden boerenkool
- oregano en wat kruidenzout
DOEN
- Start met de uien, geschild en in stukken gesneden met de knoflook. Neem een soeppan en doe er 3 eetlepels olijfolie in en verwarm zachtjes. De ui met knoflook en kurkuma met zwarte peper laat je samen smoren (5 minuten zachtjes bakken in niet te hete olijfolie met de deksel op de pan)
- Kook ondertussen 1 1/2 liter water.
- Schil en snij de bataat en pastinaak in stukken. De bloemkool snij je in grote stukken. Het groen van de prei in ringen. Voeg dit allemaal toe in de pan bij de uien en roer goed door elkaar. Doe het hete water erbij. De mungbonen weeg je af, spoel ze even af en doe ze er bij in de pan. Laat samen voor 15 minuten zachtjes borrelend koken.
- Pureer de soep. Doe nu de 3 bouillonblokjes erbij en roer ze goed door de warme soep. Was de flower sprouts. Doe deze en het restje boerenkool bij de soep. Roer het er goed door heen. Maak af met flink wat gedroogde oregano en wat kruidenzout. Niet teveel, in de bouillonblokjes zit ook zout! Je kunt de soep direct eten. De mungbonen geven de soep een stevige bite. Zoals gezegd, deze soep vult!