Oranje en paarse zoete aardappel met pastinaak stamppot. Op smaak met kruiden, specerijen, sesamzaad. tahin, olijfolie en waterkers. Erbij een gebakken kipburger. Mosterd is een goede tegenhanger voor het zoet van de groenten en lekker erbij.
Oranje en paarse zoete aardappel met pastinaak stamppot
PrintNODIG
- 1 grote en kleine zoete aardappel
- 1 pastinaak
- 1 bos waterkers
- 1 verse kurkuma en wat zwarte peper
- een stuk verse knoflook of 1 teen knoflook
- stukje gele hete peper, rode kan ook
- walnoten fijn gesneden
- eetlepel sesamzaad
- eetlepel tahin
- olijfolie
- 2 kipburgers
- mosterd
DOEN
- Schil de aardappelen en pastinaak en snij ze in kleine stukjes.
- Nodig ruim 2 liter kokend water in een pan, doe er zout bij en de gesneden groenten. In ca 8 minuten zijn de groenten gaar.
- Snij in die tijd de kurkuma, de knoflook en gele peper in stukjes. De waterkers snij je ook fijn.
- Ondertussen bak je de kipburgers, om en om, die hebben ongeveer 10 minuten nodig.
- Als de groenten gaar zijn, stamp je ze grof met wat olijfolie erbij. Doe de specerijen erbij, wat peper, sersamzaad, walnoten en tahin en schep goed door elkaar heen. Dan doe je er de waterkers doorheen. En klaar is je stamppot. En hopelijk ook de kipburgers.