Paarse basilicum versiert een Chinese radijs. De kleur is mooi maar fragiel, dat blijkt als deze pesto klaar is, dan is het een donkere kleur. Desalniettemin veel gebruikt de afgelopen dagen.
Paarse basilicum versiert een Chinese radijs
PrintNODIG
- pijnboompitten 30 gram
- bosje paarse basilicum
- 15 gram geraspte schapenkaas
- 1/3 rode hete peper en 1 teen knoflook
- extra virgines olijfolie
DOEN
- Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan en laat afkoelen in een schaaltje.
- Haal van de basilicum takjes de blaadjes eraf.
- Snij de rode hete peper en knoflook fijn.
- Neem een hoge kom, schenk er wat olijfolie in en stapelsgewijs de ingrediënten afwisselend: basilicum, kaas, pijnboompitjes, peper en knoflook. En een flinke scheut olijfolie. Pureer tot een gladde massa. Snij 3 blaadjes basilicum fijn en roer ze door de pesto heen. Schep over in een afsluitbaar bakje en zorg dat de pesto onder een laagje olie zit.
- Voor het versieren van de Chinese radijs, zie recept hier onder.
TIPS
Zie voor de 'Chinese radijs' Speciaal voor de Kerst- borrelhapjes bij een glas Sekt