Paarse bataat met zuurkool uit de oven is een snel klaar gerecht. Verder zitten er in sesamzaad, walnoot, venkel worstjes, kurkuma met zwarte peper, knoflook en een olijfolie.
Paarse bataat met zuurkool uit de oven
PrintNODIG
- pak zuurkool 500 gram
- 400 gram paarse bataat
- 1/2 ui en 2 sjalotjes
- rode peper
- teen knoflook
- 3 kleine venkelworstjes
- 5 walnoten
- olijfolie
- eetlepel sesamzaadjes
- maanzaad
- harde ricotta kaas
DOEN
- Nodig een glazenschaal, die je invet met een olijfolie.
Schil de zoete bataat, snij deze in stukken en blancheer ongeveer 5 minuten in heet kokend water in een pan. Doe er de laatste minuten een fijn gesneden half ui en 2 sjalotjes erbij. Stamp de bataat en ui fijn met wat olijfolie. Schep de bataat over in een glazenschaal. Strooi er kurkuma en zwarte peper over. En verdeel de fijn gesneden rode peper. Schep dit alles goed door elkaar heen. Druk de bataat wat aan en laat afkoelen. - In een andere platte schaal (de deksel) verdeel je de zuurkool. Knijp er het grootste deel van het vocht uit. Verdeel er de gepureerde venkelworstjes over, strooi er sesamzaad over en hussel met je hand door elkaar heen. Verdeel de zuurkool nu over de bataat heen.
Rasp er een stevige kaas over de top heen. Strooi ‘nigella seeds’ erover en wat maanzaad. En als laatste nog wat olijfolie voor het de oven in gaat. - Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden en éénmaal warm, zet de schaal in het midden voor ca 18 minuten.
Snij de zuurkool/bataat in vieren en schep 1/4 op, op een bedje van gewassen winter postelein. Een 2e keer opscheppen kan natuurlijk.
TIPS
Een hard worstje verwerken in een ovenschotel? Pureer deze met olijfolie en kruiden en noot. Zie Venkelworstje met extra venkel en walnoot