Paarse bataat stampot met boerenkool, ui, noten en spekjes. Een snel klaar maaltijd. Stoom je bataat, bak de spekjes, rode ui met de knoflook en peper. Spoel de verse boerenkool schoon, dep droog en voeg een deel toe bij de spekjes, bak even mee.
Paarse bataat stampot met boerenkool, ui, noten en spekjes
PrintNODIG
- 350 gram paarse bataat
- 350 gram verse boerenkool
- 3 rode uien
- 125 gram spekjes
- teen knoflook
- 1/2 spaanse verse peper
- handje noten in stukjes gehakt
- olijfolie
DOEN
- Start met het stomen van de batat. Spoel ze schoon, snij in stukken en leg ze in de inzet van een pasta pan met ca. 2cm. kokend water. Stoom ze in ca 15 minuten gaar.
- Terwijl de bataat stoomt, schil en snij de uien in kleine stukjes. Neem een koekenpan, doe er een scheut olijfolie in en bak de ui met knoflook met spaanse peper, ook in kleine stukjes, samen. Voeg er de spekjes erbij en bak alles samen voor ca 10 minuten.
- Haal van de verse boerenkool, de kool van de stengel, was ze, scheur waar nodig en dep droog. Snij de boerenkool klein. Voeg 1/3 van de fijngesneden boerenkool toe bij het spek/ui mengsel. Schep even om.
- Stamp de bataat grof en gebruik het vet van het ui/spek mengsel er door. Schep goed om en doe het hele mengsel van de spekjes met ui erbij. Schep goed door. Dan het restant van de 2/3 boerenkool erbij, schep goed door elkaar heen en het handje gehakte noten.
- Neem een diepbord, verdeel er gewassen eikenblad op en schep de bataat stampot met boerenkool er over.
- Tip. Eet er een mosterd bij, een mooie tegenhanger voor het zoete van de bataat.