Paarse boerenkool als chips en als stamppot. Rooster de blaadjes van de boerenkool in een mix van olijfolie en kruidenzout voor 15 minuten op 180 graden en smullen maar. Voor de stamppot gebruik je de boerenkool rauw door de geblanceerde zoete aardappel.
Paarse boerenkool als chips en als stamppot
PrintNODIG
- 300 gram verse paarse boerenkool
- 400 gram zoete aardappel
- 1 teen knoflook
- tijm
- 2 eetlepels olijfolie
- wat kruidenzout
- theelepel gedroogde peper
DOEN
- Start met het maken van de chips. Verwarm de hetelucht oven voor op 180 graden. Trek de bladeren los van de stengel en scheur ze in stukjes waar nodig. Neen het rooster, leg er een vel bakpapier op en verdeel de boerenkool erover. Besprenkel met olijfolie en kruidenzout, hussel even door elkaar heen. Zet het rooster in de warme oven, in het midden, voor 15 minuten. Klaar.
- De stamppot begin je met de geschilde zoete aardappel in stukken gesneden toe te voegen aan een pan met kokend water én zout. Laat de aardappelen zeker voor 15 minuten koken, zet het vuur uit, ze garen nog rustig door. Giet het water af, doe er een scheut olijfolie bij en stamp de aardappel fijn. Doe er de fijngesneden knoflook, tijm en gedroogde peper erbij en schep dit goed door de stamppot heen. Doe nu in delen de blaadjes van de boerenkool erbij. Schep goed door de stamppot heen.
- Een diep bord met de stamppot in het midden, de chips aan één kant en 2 venkel worstjes aan de andere kant. Goed eten voor koude grijze dagen!