Paarse boerenkool met zoete aardappel en een kiprollade. Het gemak van je groenten roosteren is dat de oven het werk doet. Kruid de groenten goed en je hebt een smakelijk resultaat. De kiprollade is gemaakt van ‘plat geslagen’ kipfilet, gevuld en gebakken.
Paarse boerenkool met zoete aardappel en een kiprollade
PrintNODIG
- 1 stronk paarse boerenkool
- 2 paarse zoete aardappel
- 2 rode ui
- olijfolie
- kruidenzout, zwarte peper, kurkuma poeder, knoflook
- 1 kipfilet 400 gram
- tapenade
- wat postelein
DOEN
- Was de boerenkool en dep het droog met keukenpapier of een doek. Haal de dikke stengel er uit en scheur de blaadjes klein.
- De zoete aardappel schil je en snij je op in blokjes. De rode ui schil je en snij je fijn.
- Doe eerst de zoete aardappel en ui in de schaal, hussel ze goed door elkaar. Besprenkel met olijfolie en kruidenzout.
- Dan doe je de boerenkool boven op de aardappel. Besprenkel die ook met olijfolie, kurkuma en zwarte peper. Hussel de boerenkool met je handen zodat de olie zich verspreid door de boerenkool.
- Verwarm de hetelucht-oven voor op 180 graden. Zet de schaal in het midden van de oven voor 18 minuten.
- Ondertussen bak je de kiprollade, die je eerder klaar hebt gemaakt. Hoe? De kipfilet leg je tussen 2 grote vellen huishoudfolie. Met een deegroller klop je de kipfilet plat. Besmeer de kipfilet aan 1 kant met een tapenade of pesto. Leg er wat postelein op en rol op. Verstevig de rollade met slagerstouw. Je bakt de kiprollade, rond om, in 15 minuten gaar in olijfolie en een beetje boter. Blus af met wat water of wat wijn. Olijven meebakken kan ook!
- Nb. Hoe rol je de rollade in? Neem 50 cm touw en begin aan 1 kant met het touw er om heen te doen en een knoop er in te maken. Maak een lus met de kiprollade erin en trek aan, maak nu nog een lus en trek aan, rol de rollade om en het rest touw over de rollade door en zet vast aan de begin knoop.