Paarse bonen met kool en paprika gestoomd op smaak met olijfolie en een kruidenmix (oa met het blad van radijs, peterselie, blad van de Nieuw-Zeelandse spinazie, hazelnoot meel, knoflook en olijfolie). Samen met gebakken ui, braadworst en afgeblust met witte balsamico azijn. Nb de kleur van de bonen en paprika verdwijnt tijdens het stomen!
Paarse bonen met kool en paprika gestoomd
PrintNODIG
- 200 gran paarse bonen
- een stuk paars-rode kool
- 2 paarse paprika
- een grote eetlepel Kalamata olijven
- 2 braadworsten
- 1 ui in ringen gesneden
- een scheut wille balsamico azijn
- 8 bladeren schoongespoeld van een eikenblad salade
DOEN
- Start met het in kleine stukjes snijden van de bonen, kool en paprika. Leg de groenten in de inzet van een stoommachine of inzet van een pasta pan. Stoom de groenten in 20 minuten max. In een pasta pan kan het korter: 13 minuten.
- Maak een dressing van een kruidenmix ( of pesto) en een olijfolie. Meng de warme gestoomde groenten met de dressing. Klaar.
- Terwijl de groenten stomen, bak je de ui en de braadworst samen. Doe er een eetlepel olijven bij, meng ze goed door de ui/worst mix. Blus na 10 minuten dit af met een scheut witte balsamico azijn.
- Maak het bord op door eerst op ieder bord 4 bladeren van de eikenblad er op te leggen, in het midden de ui/worst mix en de groenten mix er om heen.