Paarse rode groenten met gans saté. Geweldig dit seizoen met paarse bloemkool, rode kool, flowersprouts, paarse peen en paarse bataat-zoete aardappel. Samen geroosterd in de oven. De gans saté is gebakken in de olijfolie met wat rode balsamico azijn. Erbij een kruidenmix van winterpostelein.
Paarse rode groenten met gans saté
PrintNODIG
- 100 gram paarse bloemkool
- 100 gram rode kool
- 1 paarse bataat, zoete aardappel
- 1 paarse regenboog wortel
- 100 gram flowersprouts
- kruiden als gedroogde tijm, knoflook, kurkuma, zwarte peper en olijfolie
- 4 saté van gans www.Rechtstreex.nl
DOEN
- Start met het snijden van de groenten in vergelijkbare diktes en grote. Besprenkel met olijfolie en strooi de kruiden erover. Schep dit goed door elkaar, de groenten hebben een laagje olijfolie nodig. Verdeel er een handje paarse kalamata olijven over.
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden en op temperatuur, zet de schaal midden in de oven voor ca 18 minuten. Ondertussen verwarm je een koekenpan met olijfolie. Bak hierin rondom de ganzen saté, eerst even hoog daarna op een zachter vuur. Dit duurt ca 10 minuten. Besprenkel na 5 minuten er wat rode balsamico azijn erbij.
- Schep de groenten op met een eetlepel kruidenmix. De saté er bij en verdeel de jus.
TIPS
Een kruidenmix van winterpostelein? Winterpostelein gepureerd door de gestoomde groenten