Pannenkoek van druivenpitmeel? Altijd nieuwsgierig om iets nieuws uit te proberen. Deze druivenpitmeel is gekocht bij De Tuinen. Als lunch gegeten en is zeker bruikbaar in een mix voor een gezonde snack. Voor een lunch besmeer de pannenkoek met een pesto of tapanade en beleg het met rucola, waterkers of peterselie. En zo heb je een vullende gezonde lunch.
Pannenkoek van druivenpitmeel?
PrintNODIG
- 150 gram druivenpitmeel of 70 druivenpit en 30 boekweitmeel
- 1 ei
- 1 kop water
- 1 1/2 eetlepel gedroogde oregano of tijm
- antiaanpak pan met een beetje olijfolie of boter
DOEN
-
- Doe het meel in een kom en doe er een kop water bij, kluts het water goed door het meel zodat er geen klontjes meer in zitten.
- Voeg het ei er aan toe, kluts het ei er ook goed door.
- Voeg er de gedroogde kruiden aan toe.
- Is het beslag soepel? Nee, doe er dan nog wat water bij. Hoe dikker het beslag hoe dikker de pannenkoek.
- Verwarm een koekenpan met olijfolie. Is deze goed warm, giet er met een sauslepel het beslag in de pan en draai rond zodat het beslag zich verdeeld over de bodem. Draai de pannenkoek om als de bovenkant verkleurt is en loslaat van de bodem. Deze kant heeft kort nodig. Bak zo het beslag op.
- Afhankelijk van de dikte van het beslag en grootte koekenpan maak je er hiermee tussen de 8 à 12
TIPS
Hier is de pannenkoek besmeerd met een paprika pesto en peterselie en zo heb je een gezonde vullende lunch.