Pannenkoeken van kastanjemeel? Eet ze als een broodmaaltijd of rol en vul ze. Hartig voor een lunch en zoet voor een picknick? Deze zijn gemaakt van 100% kastanjemeel. Nb Je kunt ook een mix maken met boekweit, waardoor ze lichter van kleur en smaak worden.
Pannenkoeken van kastanjemeel?
PrintNODIG
- Voor 10/12 kleine of 4 grote
- 100 gr kastanjemeel (70gr kastanje- en 30gr boektweitmeel)
- een ei
- 1 kop water
DOEN
- Meng het kastanjemeel met 1 ei in een schaal. Voeg water toe zodat het een soepel dun beslag wordt. Laat 10 minuten rusten.
- Pak een anti-aanbak koekenpan en doe een klein beetje olijfolie of boter in. Met een kleine sauslepel schep je het beslag in de pan. Keer de pannenkoek om als je ziet dat het droger wordt en verkleurd (van buiten naar binnen toe). Doe dit met een zachte rubberenspatel want zo maak je de randen los. De andere kant heeft maar kort nodig. Stapel ze op een bord.
- Je kunt ze in smeren met van alles, zoet of hartig. Pesto, tapenade, alle verse kruiden, vleeswaren, kaas in dunne reepjes gesneden, augurk fijn gesneden, bosui. Dit voor de hartige trek. Voor een zoete variant kun je denken aan jams, vers fruit of ijs met een vruchten colis.
TIPS
Aan het beslag kun je ook diverse zaden en of verse/ gedroogde kruiden toevoegen. En vers geplukt in april/mei Daslook, een groene stengel met op top fijne witte vliesjes als bloem. De smaak is pittig en je kunt deze look geheel eten.