Paprika pesto met garnaaltjes met aardappelkoek en groenten. Een makkelijke avondmaaltijd met de combinatie van de geroosterde groenten erbij. Zonder heb je een lekker lunch- of Paas gerecht.
Paprika pesto met garnaaltjes met aardappelkoek en groenten
PrintNODIG
- bakje Hollandse garnalen
- 3 eetlepels pesto (Paprikapesto van La vialla)
- handje zeekraal
- 2 zoete aardappels
- 1 grote zoete ui
- eetlepel volkoren bloem
- GEROOSTERDE GROENTEN:
- 1/2 romanesco, 1/2 rode paprika, 1 ui, 1/3 platte peterselie en kalamata olijven
DOEN
- Start met de garnalen op smaak te brengen met fijn gesneden zeekraal en de 3 eetlepels pesto. Schep door elkaar en zet weg in de koelkast tot gebruik.
- Schil de aardappelen en schil ze in repen. De ui snij je in ook in repen. Schep beide goed door elkaar heen. Meng er een ei erdoor en een beetje bloem om het te binden.
- Voor de geroostede groenten verwarm je de oven voor op 180 graden. Snij de romesco, ui en paprika in kleinere stukjes en doe ze in een ovenschaal, verdeel de peterselie er fijn gesneden over. De olijven erbij en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie, kruidenzout, tijm en schep dit goed door elkaar heen. Zet de schaal voor 15 minuten in de oven.
- In die 15 minuten bak je de aardappelkoek. Neem een koekenpan en schenk er een laagje olijfolie in. Schep 4 eetlepels van het mengsel in de pan en druk ze plat. Laat ze goed bakken en als gaar, draai ze dan om naar de andere kant. Dit doe je nogmaals totdat de zoete aardappel/ui mengsel op is. Leg ze om uitlekken op een bord met keukenpapier. Nb Koud de volgende dag zijn ze ook lekker.