Pastinaak chips, puree met kruiden en eend. Pastinaak deels in plakjes gesneden met olijfolie en zout samen met pompoenpitten en biet gepoft. Pastinaak met 2 meiknolletjes geblancheerd, met olijfolie samen geprakt, verse kruiden toegevoegd én gefrituurde eend.
Pastinaak chips, puree met kruiden en eend
PrintNODIG
- 1 grote pastinaak, waarvan het dunne deel gebruikt voor de chips, de rest voor de puree
- 2 meiknolletjes
- verse kruiden als peterselie, bieslook en koriander
- bakje frittons ( gefrituurde eenden stukjes uit de Gers)
- 1 verpakking gerookte eend in dunne lapjes
- salade
- olijfolie, kurkuma en zwarte peper
DOEN
- Start met het dunne deel van de pastinaak te schillen en in dunne plakjes te snijden. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de plakjes in een schaal, strooi er olijfolie over en wat zout. Zet de schaal in de verwarmende oven en laat op temperatuur ca 25 min roosteren.
Het dikke deel schil je, snij in grotere stukken die je in een pan met ook de meiknolletjes geschild, wat zout erbij en er kokend water over en laat dit samen 10 minuten blancheren. Giet het water af, doe er een scheut olijfolie bij, kurkuma en peper plus de verse gewassen kruiden fijn gesneden en een half bakje frittons. - Maak het bord op door de pastinaak/knol puree te verdelen over de 2 borden, verdeel de pastinaak chips en de plakjes eendenborst.