Patisson gebakken in een boekweit beslag. Deze kleine pompoen (12/14 cm) is in stukken gesneden en door een beslag van boekweit met water van bubbels. Strooi er nadien je kruiden en zout erover. Eet er een zoete aardappel stamppot bij.
Patisson gebakken in een boekweit beslag
PrintNODIG
- 1 of 2 patissons
- 70 gram boekweit meel
- glaasje water met bubbels
DOEN
- Maak eerst het beslag. Doe het meel in een kom en schenk er het water bij. Kluts ze samen tot een mooi soepel beslag.
Snij de patisson in stukken. Ik heb het eerst door midden gesneden en vervolgens -na iedere bobbel- ingesneden. - Haal de stukken patisson door het beslag en laat ze even staan in het beslag.
- Verwarm nu in een hapjespan, een laagje olijfolie en verwarm deze goed. De pan moet bijna heet aanvoelen. Leg stuk voor stuk, de patisson in de hete olie. Na enkele minuten draai je ze om. Passen ze niet allemaal in de pan? Met een 2e serie gaat het bakken sneller. Laat ze alle even uitlekken op papier.
- Hier samen gegeten met een gekruide zoete aardappel puree en een stukje kalfsvlees.
TIPS
Stamppot van zoete aardappel? Stamppot van waterkers en zoete aardappel