Pesto met artisjok en walnoten is een variant op de vele manieren waarop je pesto kunt maken. Gebruik de pesto op je brood of breng je pasta op smaak. Nb kurkuma geeft niet alleen de pesto een mooie kleur groen, het werkt ook nog eens ontstekingsremmend. Gebruik het wel samen met zwarte peper en een vet- boter, ghee of een olie, zo neemt je lichaam het beter op.
Pesto met artisjok en walnoten
PrintNODIG
- Half bosje verse kruiden als platte peterselie of koriander, selderij
- 5 artisjok harten uit blik, afgespoeld
- handje walnoten
- theelepel kurkuma
- zwarte peper
- kappertjes
- 3 eetlepels olijfolie
DOEN
- Snij van het bosje platte peterselie 2cm van de stengel en gooi die weg. Snij de bos op in kleine stukjes.
- Snij de knoflook en walnoot in stukjes. Neem een hoge kom en doe afwisselend alle ingrediënten er in.
- Schenk er een flink wat olijfolie bij, minstens 2 eetlepels en pureer met een staafmixer, blender of Nutribullit, de inhoud tot een mooie pasta. Ziet de pasta er droog uit schenk er nog een eetlepel olijfolie bij. Nb er is hier geen zout toegevoegd. Proef of je het zo lekker vind of dat er toch zout bij moet. Bedenk wel dat waar je het bij gebruikt, ook zout in kan zitten.
TIPS
Deze pesto is gebruikt om de gierst pasta op smaak te brengen. De groenten zijn geroosterd met olijfolie, oregano en een pittige schapenkaas. De boterhammen zijn besmeerd met de pesto, een plakje rauwe ham en waterkers er over. De rauwe ham is zout van zichzelf en dus heeft de pesto geen zout nodig.