Pesto, dé smaakmaker voor gehakt. Eet gehakt samen met een groentenmix ne je hbet een snel klaar recept voor door de weeks. Het gehakt aangemaakt o.a. met paprika pesto, olijven en gaat voor 25 minuten in de oven. Ondertussen maak je de groentenmix klaar in de magnetron als het snel moet of anders bij het gehakt, geroosterd, in de oven voor 20 minuten.
Pesto, dé smaakmaker voor gehakt
PrintNODIG
- Voor het gehakt
- 300gr (lams)gehakt
- 1 ui
- 1/2 spaanse peper
- 1 knoflook
- 2 eetlepels (paprika)pesto
- flink wat olijven
- kleine tomaatjes
- De groenten zijn een mix van 400 gram
- het blad van de bosbiet
- sperzibonen
- 1 rode paprika
- rucola
- gedroogde kruiden
- olijfolie
DOEN
-
- Snij de ui, knoflook en olijven fijn. Neem een schaal en doe ze erin. Schep er dan de pesto bij en het gehakt. Kneed met je handen dit tot een goed gemengd gehakt. Maak een platte bol in een klein schaal (15cm) en leg er dan door midden op gesneden tomaatjes. Een paar flintertjes roomboter er op.
- Zet de schaal in een verwarmde oven (180 gr) voor 25 minuten
- Neem een schaal en doe er instukjes gesneden sperziboon, paprika in. Een beetje water erbij en zet in de magnetron voor 3 min. Giet het water af. Was het blad van de bosbiet en snij de steeltjes en het blad in stukjes. Vermeng ze met de sperzibonen en paprika. Schenk er een kleine eetlepel olijfolie over, schep het geheel goed om. Zet de schaal nogmaal in de magnetron voor 3 min. Uit de magnetron verdeel je er wat gedroogde kruiden over (oregano, tijm, marjoraan)
- Geen magnetron? Zet je schaal met fijngesneden groenten, de olijfolie en kruiden voor 20 minuten bij het gehakt in de oven.
TIPS
Op het bord is eerst een laagje rucola verdeeld, dan de groenten en de helft van de gehakt bol er bovenop met de jus uit de schaal als laatst er over. Zout is niet nodig want de jus is een mooie combi van de pesto met vleesjus.