Pesto van daslook, het voorjaarskruid . Deze smaakmaker maak je in de maand april/mei omdat je daslook dan vers plukt uit je tuin of in het ‘wild’. Bewaar je de daslook bloemetjes in wat water dan krijg je zwarte zaadjes bij uitbloei die je weer gebruikt door ze uit te stooien voor een oogst van volgend jaar.
Pesto van daslook, het voorjaarskruid
PrintNODIG
- Daslook, zo’n 15/20 stengels en blaadjes
- wat platte peterselie
- 50 gr amandeelmeel of amandel schaafsel
- 2 teen knoflook
- 1 verse kurkuma (Eko Plaza) of 1 kleine theelepel met poeder
- 10/15 gr kappertjes in zeezout of 2 ansjovis of theelepel zeezout
- theelepel tijm
- extra virgine olijfolie
DOEN
-
- Was de daslook, vooral als deze wild geplukt is.
- Snij de daslook, peterselie, kurkuma en knoflook fijn.
- Neem een hoge kan en doe in laagjes een volgorde van daslook, peterselie, knoflook, kurkuma, kappertjes, amandeel erin, herhaal dit tot dat alles erin zit.
- Giet er nu flink wat olijfolie bij en pureer tot een mooie puree.
- Is de pesto te droog, schenk er dan nog olijfolie opnieuw overheen.
- Schep over in een bakje en bewaar in de koelkast.