Pesto van paranoten door gepofte boekweit, een variant op pasta met pesto. De boekweit pof je door deze 10 minuten in een koekenpan middelwarm te verwarmen. De pesto maak je door de paranoten met walnoten, de platte peterselie, wat zeezout en schapenkaas toe te voegen. Pureren tot een smeuige massa met een goede olijfolie! De pesto blijft minstens 2 weken goed in de koelkast en is ook erg lekker op een boekweitpannenkoek met waterkers.
Pesto van paranoten door gepofte boekweit
PrintNODIG
- 120 gr boekweit
- 50 gr paranoot en paar walnoten
- 30 gr schapenkaas of olijven
- 1/3 bos van een flinke bos platte peterselie of koriander of selderij
- 1/2 theelepel zeezout
- teen knoflook
- olijfolie
DOEN
- Begin met de boekweit in de pan te poffen. Verwarm een anti aanbak koekenpan en strooi de boekweit er in. Bak deze op een middelmatig vuur voor 10 minuten. Haal van het vuur af en zet weg.
- De pesto maak je door alle ingrediënten in een hoge kom te doen. Rasp de kaas, sla met een deegroller de paranoten fijn, snij de peterselie en knoflook in stukjes. Begin met de peterselie, dan de noten met kaas met knoflook en wat olijfolie en herhaal. Pureer met een staafmixer of in de blender. Zorg voor voldoende olijfolie; de pesto mag er smeuig uitzien. Ps. ook van belang als je deze bewaard in de koelkast, want de pesto heeft een laagje olie nodig, anders is de kans op schimmel groot.
- Stoom de groentemix, 400 gr voor 10 minuten. Zie Stomen in een pastpan
- Neem een koekenpan en bak met een beetje olie het gehakt (150gr), doe er de gestoomde groenten bij, dan de boekweit en giet wat vocht uit de pasta pan van de gestoomde groenten erbij voor het vocht. Laat even zachtjes sudderen voor 5 minuten en doe er nu 2 eetlepels pesto erdoor en schep de pesto goed door.
- Neem een bord en schep er wat salade van rucola, snijbiet en waterkers erop en schep de groentenmix met boekweit en pesto er op.
TIPS
Gepofte boekweit is ook erg lekker in je zelfgemaakte ontbijt mix van zaden, noten, fruit met yoghurt of kwark.