Peterselie pesto kleurt je omelet groen. Gemaakt van platte peterselie, knoflook, pompoenpitten, citroen, grof zeezout en olijfolie. Gepureerd en in een afsluitbaar bakje, een week houdbaar.
Peterselie pesto kleurt je omelet groen
PrintNODIG
- een bos platte peterselie
- minstens 3 tenen knoflook
- pompoenpitten
- een citroen
- theelepel grof zeezout
- een flink wat goede extra vierge olijfolie (2dl)
DOEN
- Was, als nodig en snij 3 cm van de steeltjes van de bos peterselie af en snij de steel in stukken van 2cm, doe dit allemaal in een hoge beker als je een staafmixer gebruikt. Of in de kom bij een blender of NutriBullet
- Pers de citroen uit boven de beker, snij de knoflook in stukjes en doe erbij, wat grof zeezout, een flinke scheut olijfolie en het blad van de peterselie. Pureer tot een smeuïge massa. Doe er meer olijfolie bij als het te droog is.
- Proef of je het voldoende smaakvol vind, voeg er anders nog wat zee- of kruidenzout toe.
- Bewaar de pesto in een afsluitbaar bakje, met een laagje olie bovenop en zo hou je het goed in de koelkast.