Pittige 4 uien pesto, puur en als een dressing. Verse bosui, sjalot, knoflook en platte peterselie gepureerd met walnoten, olijven, kurkuma, oregano en gedroogde paprika maken deze pittige pesto. Gebruik het puur, meng het door de mayo/yoghurt bij gegrild vlees of maak het meer vloeibaar met olijfolie als dressing.
Pittige 4 uien pesto, puur en als een dressing
PrintNODIG
- 4 grote bosui
- 1 stengel verse knoflook of 1 teen
- 1/3 bosje peterselie
- 2 sjalotten
- 10 walnoten
- 1/2 kurkuma
- 4 groene olijven
- flink wat gedroogde oregano
- theelepel gedroogde paprika
- olijfolie extra virgine
DOEN
- Start met het schoonmaken van de uien (bosui/sjalot/knoflook) en snij ze in ringen of stukken.
- De platte peterselie was je, snij 2 cm van de stengel af en snij het vervolgens geheel in stukjes.
- De walnoten snij je kleiner. De kurkuma schil je en ook deze snij je in stukjes. De olijven snij je in ringen.
- Neem een hoge mengkom of zoals hier, de hoge kom van de Nutribullit en vul de kom in delen totdat je alles gestapelt erin hebt zitten. Schenk er flink wat olijfolie bij en pureer tot een gladde massa.
- Schep de pesto over in een afsluitbaar bakje, sprenkel er nog wat van dezelfde olijfolie, doe de deksel erop en zet in de koelkast. Het blijft afgesloten zeker 2 weken goed in de koelkast.
- De pesto gebruik je door je gestoomde groenten heen, vermeng het met een mayo/yoghurt en het is lekker bij gegrild vlees of aangelengd met meer olijfolie en je hebt een dressing over je salade heen.