Pittige en goedvullende herfstsoep. Gestoomde pompoen, knolselderij, paars/oranje wortels, zoete aardappel, ui met rode peper en harissa, deze als laatst door de soep geroerd.
Pittige en goedvullende herfstsoep
PrintNODIG
- 1/2 knolselderij
- 1 kleine pompoen
- 1 zoete aardappel (oranje)
- 7 regenboogwortels (paars/oranje)
- 3 rode ui, 3 witte ui
- 2 teen knoflook
- 2/3 rode peper
- 3 blokjes bio kippenbouillon, zonder gist! (Eko Plaza) of uienbouillon voor een vegetarische versie
- theelepel kurkuma en wat zwarte peper
- 2 theelepels harissa
DOEN
- Start met het stomen van de pompoen. Snij de pompoen in grove stukken. Zet een pastapan met inzet op een hoog vuur met 1 1/2 liter kokend water. Leg de stukken pompoen in de inzet, de deksel er op en stoom de pompoen voor ca 15 minuten.
- Terwijl de pompoen stoomt, schil en snij je de andere groenten in stukken. De knoflook en peper wat fijner.
- Haal de pompoen uit de pan en zet even weg. Giet het stoomwater over in een kan en los er de bouillonblokjes in op.
- Droog de pastapan aan de binnenkant, zet weer op een laag vuur en schenk er een flinke scheut olijfolie in. Doe er de knoflook, rode peper bij en bak zachtjes met toegevoegd kurkuma poeder en zwarte peper. Dan de uien erbij, roer goed door elkaar heen. Doe er alle andere groenten erbij, schep goed door elkaar heen. Doe er de 1 1/2 liter water met de opgeloste kippenbouillon erbij en zet het vuur hoger, zodat het begint te borrelen. Zet het vuur lager zodat het rustig borrelt. Na 20 minuten borrelen kun je het vuur uit zetten en doe je de gestoomde pompoen erbij. De groenten garen nog na in het warme water. Pureer de soep goed. En strooi er 2 theelepels harissa erover, roer goed door de soep heen. Proef! zout erbij? te dik, water erbij?