Poffen van tomaatjes doe je in de oven. Smaakexplosie’s in je mond, dat is wat deze tomaatjes je geven als je ze poft. En je hebt zoveel kleuren vandaag de dag. Mijn favoriete adres is op de Boeren markt ‘ECOVILLE’. Maak er veel tegelijk klaar en je kunt ze gebruiken voor amuses en in een salade of bij een mezze.
Poffen van tomaatjes doe je in de oven
PrintNODIG
- kleine tomaatjes
- olijfolie
- balsamico azijn
- kruiden zout
DOEN
- Hoeveel tomaatjes je nodig hebt hangt af van wat je er mee wilt gaan doen. Tel voor ieder persoon of amuse 1 tomaatje. Voor 4 personen heb je er zo 16 nodig.
- Kook in een pan 1 liter water en doe er zeezout bij. Snij nu alle tomaatjes aan de onderkant voorzichtig in met een + teken. Leg ze allemaal in het kokende water voor 2 minuten. Giet het water af , spoel ze koud af en leg ze op een bord om verder af te koelen. Vervolgens trek je gemakkelijk de velletjes eraf.
- Zet ondertussen de oven op 100 graden. Maak een marinade van olijfolie, balsamicoazijn en kruidenzout, draai de tomaatjes er in rond en leg ze op bakpapier op een bakblik. Zet ze midden in de oven voor een 1 uur.
- Gebruik balsamico zijn voor rode tomaatjes en witte azijn of honing of wijn voor de gele, zo krijg je ook nog een mooi smaak verschil.
- Bewaar de tomaatjes in een plastic bakje, afgesloten waarin je een laagje olijfolie met kruiden, witte wijn azijn of kruidenzout sprenkeld hebt. Zeker als je ze een dag van te voren maakt, trekt de smaak er lekker in
TIPS
Wil je ook een keus aan tomaatjes in kleur, ga dan eens langs bij Ecoville op een Boerenmarkt.