Pompoen pannenkoekjes in blini dikte. Gestoomde pompoen met boekweitmeel, eieren en wat tijm, kurkuma en peper, goed geklutst, maken deze dikke kleine pannenkoekjes. Gegeten tijdens een lunch bij een pompoen soep (pompoen, pastinaak, zoete aardappel, prei en ui, gepureerd).
Pompoen pannenkoekjes in blini dikte
PrintNODIG
- 200 gram gestoomde pompoen, nog stevig
- 100 gram boekweitmeel
- 2 eieren
- 100 ml geiten yoghurt
- wat olijfolie
- grote theelepel tijm
- wat kurkuma met peper
DOEN
- Pompoen stoom ik omdat je zo, eenmaal afgekoeld, de schil er zo aftrekt. Dit alleen als je de schil niet wilt gebruiken in de soep, wat natuurlijk ook kan. Zonder groene schil heb je een mooi oranje soep. 200 gram pompoen heb je nodig, die nog wel stevig moet zijn.
- In een blender doe je afwisselend de yoghurt, de pompoen in kleine stukjes en het meel. Een beetje olijfolie erbij om het pureren makkelijker te maken. Doe het droge beslag in een kom en breek de 2 eieren erbij. Roer deze goed door de mix heen. Een dik stevig beslag heb je nodig voor deze dikke blini’s. Leng je het beslag flink aan met water, dan bak je dunnere pannenkoekjes.
- Neem een koekenpan, vet deze lichtjes in met olijfolie en leg er 4 metalen bakvormen in en schep in ieder een laagje beslag met een saus lepel. Laat op een middel hoog vuur de blini ongeveer 4 minuten bakken. Met een mes snij je de blini los van de bakvorm. Haal de bakvorm weg en bak de blini nog 2 minuten aan de andere kant.
Herhaal dit tot je beslag op is en je 12 blini’s hebt. - Beleg ze met een kruidenmix, een blaadje sla en rauwe ham. Of simpel een lekkere paté. Beleg ze met wat je lekker vind!