Pompoen, tomaat met spaanse peper soep, maak je pittig of juist milt door er meer of minder rode peper, gember, kerrie en verse citroen bij te doen. En vergeet de kurkuma niet, vers of in poeder! Soep is een ideale rest verwerker van groenten, dus gebruik wat je in huis hebt. Nb. De 3 schijven komt uit de vriezer van het recept ‘Kroket en schijf maak je zo’.
Pompoen, tomaat met spaanse peper soep
PrintNODIG
- 3 tenen knoflook
- 1 rode peper
- een stuk verse gember
- flinke theelepel kerrie poeder of kurkuma
- 2 ui
- 2 prei
- 1 rode paprika
- 1 pompoen
- 4 stengels bleekselderij
- 1 zoete aardappel
- 2x blik gepelde tomaat
- een verse citroen
- 2 blokjes kippenbouillon zonder gist
- verse kruiden als bieslook, koriander, platte peterselie of selderij
- warm water
DOEN
- Pak een hoge pastapan en doe er een flinke scheut olijfolie in.
- De 3 tenen knoflook, rode peper, verse gember voeg je alle fijngesneden toe, bak even aan en strooi de theelepel kerrie of kurkuma poeder erbij. Laat het even zachtjes bakken.
- Doe na 5 minuten de grof gesneden uien erbij. Vervolgens na 5 minuten in ringen gesneden prei, 1 rode paprika, pompoen zonder schil, stengels bleekselderij en de geschilde zoete aardappel in stukken gesneden erbij. Meng dit alles door elkaar in de pan.
- Open de 2 blikken gepelde tomaten en doe die erbij in de pan, dan de bouillonblokjes en giet er warm water bij zodat alles onderstaat.
- Nu nog de verse citroen. Rasp een deel van de schil en snij de citroen door midden en knijp 1 deel uit. Nb Zonder citroen is de soep ook lekker! Schep nog een keer goed om en laat de soep 20 minuten zachtjes koken. Prik even in de pompoen of deze zacht is, zo ja haal de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer.
- Opdienen? Snij je verse kruid(en) fijn en verdeel deze over de soepkommen, schep de soep erop.
- Bak de courgette schijf in de olijfolie en zo heb je een mooi lunch gerecht.
TIPS
De courgette schijf, het recept vind je hier terug Kroket en schijf maak je zo