Pompoenpuree met waterkers op brood, is een makkelijk en snel klaar recept. De pompoen(diepvries) wordt geroosterd in de oven voor 20 minuten en daarna gestampd ouderwets met de stamper. De pompoenpuree maak je op smaak en is lekker op brood, speltcracker of wafel bij een kop erwtensoep. Het is een prima bijgerecht, zowel warm als koud lekker.
Pompoenpuree met waterkers op brood
PrintNODIG
- 1 doosje diepvries pompoenstukjes 400gr
- eetlepel sesamzaad
- eetlepel kappertjes
- theelepel tijm
- bosui
DOEN
- Zet de oven op 180 graden
- Haal het doosje uit de vriezer en laat ontdooien
- Neen een ruime platte schaal en doe er de ontdooide pompoen stukjes in.
- Schenk er olijfolie overheen, de kappertjes, sesamzaad en tijm en schep goed om of beter doe dit met je handen.
- Zet de schaal voor 20 minuten in de oven.
- Stamp de pompoen in grove stukken, fijn kan natuurlijk ook.
- Dien direct op of verwarm later even in de magnetron.
- Prima te bewaren in de koelkast voor ca 1 week.
TIPS
Voor een extra smaakbeleving van het broodje, gril een plakje katenspek en leg deze bovenop de puree met wat waterkers.