Puree met geitenkaas, room, peterselie en peper. Een gebalanceerde maaltijd van licht, de salade en zwaar, de puree. Vegetarisch en vullend en erg lekker. Daarbij zo gemaakt. Gebruik er kruimige aardappels voor.
Puree met geitenkaas, room, peterselie en peper
PrintNODIG
- 600 gram aardappelen in de schil
- 300 gram geraspte geitenkaas
- 1 teen knoflook
- eetlepel olijfolie
- eetlepel lactose vrije room
- 10 stengels peterselie
- wat peper uit de pepermolen
DOEN
- Zeeuwse aardappelen gekookt, waarna je er een teen knoflook en olijfolie bij doet, pureert en je hebt al een stevige puree. Tot zover is het klaar. Vlak voor het opdienen verwarm je de puree, doe je de eetlepel lactose vrije room bij en de grof geraspte geitenkaas. Roer dit stevig door de puree heen. De peterselie was je en snij je fijn, doe deze door de puree heen. Klaar! Dien het warm op.
- Een salade van eikenblad, waterkers en zomer postelein met een dressing van paprika pesto aangelengd met olijfolie. Een lichte tegenhanger voor deze puree!