Puree van lupinebonen met pompoenpitten pasta. Wat de Vegetarische slager doet met lupine, dat kan ik ook! Ik maak er geen vleesvervanger van, wel een gezonde puree voor op je brood, cracker of als bijgerecht.
Puree van lupinebonen met pompoenpitten pasta
PrintNODIG
- 1 pot lupinebonen
- 1 pot of blik artisjokken bodems
- 1 pot pompoenpitten pasta (Biologische winkel, Eko Plaza)
- platte peterselie
- 2 teen knoflook
- groene peper
- zeezout
- olijfolie (extra vergine)
DOEN
- Neem een hoge kom en doe er 3 eetlepels afgespoelde lupine bonen in, 5 afgespoelde artisjokken bodems, 3 eetlepels pompoenpitten pasta.
- Snij de platte peterselie in stukken, de knoflook en spaanse peper fijn en doe ze in de kom. Verder een 1/2 theelepel zeezout, 2x eetlepels olijfolie erop en zet er de staafmixer in, net zo lang totdat je een grove puree hebt.
- Is het te droog doe er dan extra olijfolie bij. Bewaar het in de koelkast en je hebt 2 weken gezond beleg.
TIPS
Ipv zeezout kun je ook enkele ansjovis toevoegen. Pompoenpitten pasta