Raapsteel, wortel, meiknol met zoete aardappelen. Een stamppot met kruiden en specerijen. De groenten zijn gestoomd in een pasta pan. Het stoomwater erna kun je gebruiken voor een groentensoep.
Raapsteel, wortel, meiknol met zoete aardappelen
PrintNODIG
- 3 zoete aardappel
- 2 wortelpeterselie
- 2 meiknol
- 1 bos raapsteel
- 1 eetlepel kruidenmix
- 1 teen knoflook, 1/3 rode peper
- kurkuma en zwarte peper
- 50 gram bio spekjes
- verse oregano (of gedroogd)
- 1 lamsburger
DOEN
- Bewgin met de aardappel, wortel en meiknol te schillen en in stukken te snijden.
- Zet een pasta met heet water klaar en doe de groenten in de inzet en stoom ze, met de deksel erop, in ca 20 minuten. Prik in de groenten om te zien of ze zacht zijn. Giet het water over in een kan om te bewaren. De groenten doe je in de pan, schenk er olijfolie bij en stamp de groenten samen. Doe er een eetlepel kruidenmix bij en schep deze er goed doorheen. De gewassen raapsteel doe je in stukjes gesneden erbij. Schep door de stamppot heen.
- In een koekenpan bak je de spekjes met wat olijfolie, doe er de fijngesneden knoflook en rode peper bij. Strooi er kurkuma en zwarte peper bij, roer goed door elkaar. Na ca 8 minuten zet je het vuur uit en schep je het mengsel over in een schaaltje. In het over gebleven vet bak je de lamsburger om en om, nadat je iedere kant met kruidenzout bestrooid hebt.
- Voeg het schaaltjes met de gebakken spekjes, schep het door de stamppot heen. De lamsburger is simpel door midden gesneden.