Raapstelen stamppot van zoete aardappel en verse kurkuma. Aangevuld met bosui, rode peper en knoflook. De zoete aardappel kun je stomen of blanceren, met beide is de aardappel snel gaar. Vind je het zoete van de aardappel overheersend? Eet er dan een pittige mosterd bij als compensatie. En voor een goede bite, hou je raapstelen rauw.
Raapstelen stamppot van zoete aardappel en verse kurkuma
PrintNODIG
- 1 1/2 halve zoete aardappel
- 2 bosjes raapstelen
- 4 stengels bosui
- 1 verse kurkuma
- 1/3 rode peper
- 1 teen knoflook
DOEN
- Schil je zoete aardappel en blanceer deze max 10 miinuten in kokend water met wat zout.
- Stamp de zoete aardappel tot een grove massa. Snij je kurkuma, rode peper en knoflook op in kleine stukjes en schep ze door de zoete aardappel heen. En een beetje olijfolie voor de smeuigheid!
- Was je raapstelen en laat ze even uitlekken. Snij eventueel de worteltjes eraf en snij ze dan op in stukjes. Schep in delen door de zoete aardappel heen. Gebruik een deel van het blad als bedje waar je de stamppot op verdeeld.
- Eet er een pittige mosterd bij.
TIPS
De foto met alle groenten, ongesneden, zijn gebruikt voor het maken van collages. Zie hier er 1 van, andere zijn te vinden onder het kopje COLLAGES.