Rabarber, paprika met specerijen soep. Een mooi rode voorjaars soep gemaakt van rabarber en een pot gegrilde rode paprika. Specerijen zijn gember, kurkuma, spaanse peper en knoflook. Op het bord verse rode paprika in kleine blokjes met een pesto erop.
Rabarber, paprika met specerijen soep
PrintNODIG
- 1 pond rabarber
- 1 pot gegrilde rode paprika
- 1,5 rode paprika
- 2 rode ui
- stukje verse gember
- stukje verse kurkuma
- teen verse knoflook
- stukje verse spaanse peper
- 2 blokjes kippenbouillon (zonder gist, want dan heb je gist ipv kippenextract)
- eetlepel suiker
- wat kruidenzout en peper
- 2 liter water
- olijfolie
DOEN
- Was de rabarber schoon en haal van het eind van de stengel een stukje af. Snij de stengel op in stukken
- Haal de gegrilde paprika uit de pot en spoel het goed af.
- Snij de rode ui in stukken. De rode paprika ook. Hou een helft over voor de kleine blokjes later op het bord.
- Van de gember, kurkuma en knoflook snij je de schil af. Snij ze op in kleine stukjes. De rode peper snij je in ringetjes.
- Neem een hoge soeppan en schenk er een eetlepel olijfolie in. Doe er de specerijen bij en laat ze gezamemlijk zachtjes sudderen. Doe er dan de ui bij, schep goed om en laat even verder sudderen.
- Kook ondertussen 2 liter water.
- Doe er dan de rabarder, gegrilde paprika en paprika er bij, schep goed door elkaar heen. Giet het warme water erbij, de bouillon blokjes, opnieuw schep je alles goed door elkaar. De deksel op de pan en laat dit 15 minuten zachtjes borrelen. Pureer de soep. Een eetlepel suiker erbij, haalt het bittere van de rabarber af. Maak de soep een dag van te voren zodat de smaken goed mengen. Proef de soep, kan er nog wat kruidenzout en peper bij?
- Op het bord verdeel je de 1/2 paprika opgesneden in kleine blokjes. Schep de soep er om heen en leg, in het midden, een theelepel pesto of tapenade.
TIPS
Een pesto zelfmaken? Selderij pesto maak je zelf