Radijs met zoete aardappel en peen geroosterd. Ruim 200 gram groenten in een mix met olijven, knoflook en rode hete peper, besprenkeld met olijfolie en kruiden zeezout. In een voorverwarmde hetelucht oven zijn deze groenten klaar in 22-25 minuten.
Radijs met zoete aardappel en peen geroosterd
PrintNODIG
- 1/2 grote oranje zoete aardappel
- 1 hele zwarte zoete aardappel
- 1 rode regenboogpeen
- 1 gele regenboog peen
- handje olijven
- 1 teen knoflook
- 1/3 rode hete peper
- kruiden zeezout
- olijfolie
DOEN
- Start met het schillen van de zoete aardappels en zijn ze in een vorm van dikke frieten. Hetzelfde doe je met de 2 penen. Doe ze samen in een glazen ovenschaal. Hussel ze door elkaar heen. Doe er een handje olijven bij. Snij de knoflook en 1/3 rode peper in kleine stukjes en strooi ze over de peen met zoete aardappel.
- Besprenkel de groenten mix met olijfolie en het kruiden zeezout. Schep alles goed door elkaar heen met een spatel of makkelijker met je handen. Zorg dat de groenten alle een olie laagje hebben.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de schaal in het midden van de oven voor 20 minuten, de groenten hebben een bite. Wil je ze zacht hebben, dan zijn 25 minuten nodig.
- Terwijl de groenten in de oven staan bak je een stukje vlees. Neem een groot bord, leg een veldsla op in het midden, waar je dan je stuk gebakken vlees oplegt. Verdeel de groenten er om heen. Besprenkel met een kurkuma-gember saus.
- Nb Ipv vlees kun je ook vegetarisch linzen of bonen gebruiken. Een stuk gebakken kaas of een quiche.