Radijsblad, pastinaak en broccoli soep. Koop hiervoor radijs mét blad. Een stukje pastinaak en een halve broccoli, ui en specerijen maken deze soep. Gebruik een kippenbouillon en een 1,5 liter gekookt water, pureer en je soep is klaar.
Radijsblad, pastinaak en broccoli soep
PrintNODIG
- het blad van 1 bos radijs
- 1/2 pastinaak
- 1/2 broccoli
- 3 kleien ui
- 1/3 rode peper
- knoflook
- kurkuma vers of poeder (theelepel)
- 2 kippenbouillonblokjes
- 1 1/2 liter kokend water
DOEN
- Snij van de bos radijs het blad eraf en spoel goed schoon. Pel de ui en snij in stukjes. Een halve broccoli snij je ook klein. Schil de pastinaak en snij in stukken. De rode peper, kurkuma en knoflook snij je ook fijn.
- Neem een pan en verwarm er olijfolie in, doe er de fijngesneden kurkuma, rode peper en knoflook bij. Laat zachtjes stoven. Doe er dan de ui erbij, roer goed door en laat ook even stoven. Na 5 minuten doe je er de pastinaak bij, de broccoli en grof gesneden radijs blad. Roer alles goed door elkaar heen en laat ook dit even stoven (met de deksel op de pan).
- Onderwijl kook je 1 1/2 liter water. Doe het kokende water erbij in de pan, de 2 kippen bouillonblokjes, roer alles goed door elkaar en laat het zachtjes pruttelen voor ca 20 minuten. Pureer de soep.