Ras el Hanout door je pannenkoek? Zo maak je een boekweit pannenkoek kruidiger en minder melig van smaak. Nb. Eigenlijk ieder kruid of specerij mag er door heen. Hier zit ook tijm, oregano met gedroogde paprika nog door.
Ras el Hanout door je pannenkoek?
PrintNODIG
- 150 gram boekweit meel
- 1 ei
- water
- een eetlepel tijm
- een eetlepel oregano
- wat gedroogde rode paprika
- een eetlepel ras el hanout
DOEN
- Neem een kom en doe er de 150 gram boekweitmeel in. Breek een ei boven het meel en roer het ei door het meel heen. Giet er geregeld wat water bij en blijf roeren, net zo lang totdat je een mooi soepel beslag hebt. Doe er dan de kruiden met specerijen bij en roer dit goed door het beslag heen.
- Laat het beslag 10 minuten staan. Het beslag kan wat dikker worden, doe er dan nog wat water bij en roer dit goed door het beslag zodat het er in op gaat.
- Neem een koekenpan en maak de bodem vet met wat olijfolie. Zet het vuur goed hoog en giet met een soeplepel het beslag in de koekenpan. Draai de pan rond zodat het beslag uitloopt, waardoor die minder dik wordt. Bak deze kant en zie de pannenkoek verkleuren. Is deze helemaal verkleurd dan draai je de pannekoek nog even om, om te bakken.
- Dit herhaal je tot het beslag op is. Je hebt ongeveer 6/8 pannenkoeken afhankelijk van de grote en dikte.
- Besmeer de pannenkoek met een pesto of tapenade, leg er een plakje rauwe ham op en wat waterkers. Rol de pannekoek op en klaar is je lunch.
- Nb Hoe meer water door het beslag, hoe dunner de pannenkoek wordt. Een flensje is gewoon een hele dunne!