Ras El Hanout over de witlof, snijboon en doperwt? Een mooie specerijenmix die ook past bij een groentenmix die je roosterd in de oven. Was en snij de groenten en doe ze in een schaal. Strooi er de Ras El Hanout over en olijfolie en schep dit goed om. Strooi er wat geraspte geitenkaas en oregano over en zet de schaal voor 15 minuten in de oven.
NODIG
- 2 stronken witlof
- 8 snijbonen
- 150 gram doperwten
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- verse kurkuma
- eetlepel Ras El Hanout (Biologische bij de Aldi)
- olijfolie
- 120gr quinoa
- 4 kip chipolata (Biologsch van de Plus)
DOEN
-
- Was en snij je groenten in reepjes. Doe ze samen, gemengd, in een schaal waar je de Ras El Hanout over heen stopt. De olijfolie sprenkel je er ook over heen. De knoflook en kurkuma snij je in kleine stukjes. Ook die verdeel je over de groenten. Schep nu alles goed om zodat de groenten een goed laagje olie met specerijen krijgen. Verdeel er nu een dun laagje geraspte geitenkaas oven met oregano.
- Verwarm de oven voor op 180 graden en zet de schaal, voor 15 minuten, midden op een rooster in de oven.
- Terwijl de groenten in de oven staan rooster je de quinoa rooster in een pan. Hoe? Was de quinoa eerst en giet het water af. Doe de quinoa in een koekenpan en rooster het water eruit. Schenk er dan een kleine eetlepel olijfolie bij en roer die goed door de quinoa heen. Blijf voor ca. 9 minuten roeren in de koekenpan en zet het vuur dan uit.
- Tegelijkertijd bak je de 4 kippen chipolata in een andere koekenpan in een beetje olijfolie. Na 10 minuten zijn ze gaar en heb ik ze afgeblust met witte wijn azijn.
- Deze avondmaaltijd is dus een combi van een bord met geroosterde quinoa, hierboven op de groenten met Ras El Hanout en 2 kippen chipolata er boven op.