Ricotta met een pesto, pastinaak en bloemkool verpakt. Zo maak je een snel bijgerecht bv. passend bij een salade voor een lunch. Of bij gestoomde groenten ’s avonds. Of als hapje bij een kop soep!
Ricotta met een pesto, pastinaak en bloemkool verpakt
PrintNODIG
- 4 grote eetlepels Ricotta
- een eigen kruidenmix of een pesto
- een stukje pastinaak
- een restje bloemkool
- 1/2 ui
- 1 teen knoflook
- plakjes coppa of een andere vleeswaar (rauwe ham, salami)
DOEN
- Start met het heel fijn snijden van de ui, bloemkool, knoflook en pastinaak.
- Doe de ricotta in een kom, doe er een eetlepel van een kruidenmix bij, dan de fijngesneden groenten erbij. Schep goed door elkaar heen.
- Gebruik 4 siliconenvormpjes, smeer ze in met olijfolie, leg er, overlappend, 2 lapjes coppa in. Verdeel de ricotta over de 4 vormen en verpak de ricotta met de coppa. Een andere siliconen vorm is natuurlijk ook mogelijk.
- Verwarm de oven voor op 180 graden en zet ze in het midden, op temperatuur, voor 15 minuten er in.
TIPS
Een idee voor je eingen kruidenmix, pesto? Mizuna, een japanse raapsteel, is ook een lekkere pesto