Risotto is geel en groen van de spinazie en kurkuma. Risotto is een warm voedzaam en heerlijk herfst/winter gerecht. in deze risotto gaat prei, ui, knolletjes en spinazie. Bouillon, pesto en geraspte kaas zijn de smaakmakers.
Risotto is geel en groen van de spinazie en kurkuma
PrintNODIG
- 150 gram risotto rijst
- knoflook, kurkuma en zwarte peper
- 1 prei in ringen
- 1 zoete ui fijn gesneden
- 2 knolletjes in blokjes gesneden
- 300 gram spinazie, gewassen en van harde steeltjes ontdaan
- 1/2 liter groenten- of kippenbouillon
- geraspte kaas
DOEN
- Kook een ruime halve liter water waar je een bouillon blokje in op lost bv. in een kom.
- Neem een grote gietijzeren pan en giet er een flinke scheut olijfolie. Start met de knoflook en ui deze zachtjes te smoren. Na 10 minuten doe je er de rijst bij. Schep deze goed door het ui heen, na enige minuten schenk je er een deel van de bouillon bij. Roer dit goed door de rijst/ui heen. En blijf rustig roeren zodat het vocht wordt opgenomen door de rijst. Doe er dan opnieuw een scheut bouillon bij. Roer dit rustig er door heen.
- Doe nu de prei en blokjes van de knolletjes erbij. Roer het goed door de risotto heen. Schenk er opnieuw bouillon bij en blijf roeren. Proef een risotto of deze gaar is. Een beetje bite is wel zo lekker. Doe er eventueel nog wat bouillon bij als de risotto nog niet gaar is. Strooi er kurkuma met zwarte peper bij. Roer dit goed door, de rijst kleur geel!
- Pak een pesto en voeg er 2 eetlepels aan toe. Roer goed door. En als laatste schep je de verse spinazie er door heen.
- Verdeel de risotto over diepe borden waar je al wat verse spinazie in hebt gelegd. Strooi er geraspte kaas erover, eet smakelijk.
- NB Roeren is het aller belangrijkste voor een risotto!