Rode kool, bloemkool en gele paprika geroosterd. Een rooster met bakpapier en groenten in plak(jes) gesneden, olijfolie, paprika pesto, kruiden en geraspte kaas, is wat je nodig hebt. En een oven op 180 graden voor 20 minuten.
Rode kool, bloemkool en gele paprika geroosterd
PrintNODIG
- 2 plakken bloemkool van ca 1,5 cm
- 1/4 rode kool
- 1/2 grote gele paprika
- potje paprika pesto of een andere smaakmaker
- geraspte schapenkaas
- olijfolie
- gedroogde tijm
- stukje rode peper
- gedroogde oregano
- olijven
DOEN
- Zet het rooster met een vel bakpapier klaar.
- Snij de bloemkool door het midden en snij van iedere helft een plak van 1,5 cm. Snij 1/4 deel van een rode kool en snij dit deel op in reepjes. De gele paprika snij je door midden en 1 deel snij je op in reepjes.
- Alle groenten leg je op het bakpapier. De rode kool besprenkel je met olijfolie en tijm. De gele paprika in een rijtje en je verdeeld de geraspte kaas erover. Strooi hierover wat gedroogde oregano. De plak bloemkool smeer je in met een paprika pesto (rood) verdeel er de fijn gesneden rode peper erover. Strooi hier een andere gedroogd kruid over. Of wat je voorradig hebt. Verdeel tussen de groenten de olijven.
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden en zet het rooster in het midden van de warme oven, voor 20 minuten. Klaar zijn je groenten.
- Erbij gemaakt boekweitpasta met pesto en platte peterselie en gerapste kaas, een guacamole. Met de geroosterde groenten op een bedje van eikenblad sla.
TIPS
Avocado puree? Guacamole, de avocado dip