Rode kool soep met een geroosterde boterham en een kruidenmix. Een makkelijk te maken soep, want je snijd, je bakt, je voegd water toe en pureert na 20 minuten en klaar is je soep. Nb. Een soep een dag eerder maken maakt hem wel smaakvoller omdat de smaken zich dan goed mengen. De kruidenmix is er één die je zelf maakt.
Rode kool soep met een geroosterde boterham en een kruidenmix
PrintNODIG
- 1/4 rode kool
- 2 paarse bataat
- 2 rode ui
- stukje gember
- rode peper
- 1 teen knoflook
- theelepel kurkuma met zwarte peper
- bouillion blokje (kip)
- theelepel harissa
- 2 (lams)worstjes of een merquez
DOEN
- Start met het schillen en snijden van de groenten in stukken.
- Neem en soeppan en giet er 2 eetlepels olijfolie in. Doe er als eerst de knoflook, rode peper, kurkuma met zwarte peper erbij. Verwarm dit samen zachtjes. Doe er na 3 minuten de rode ui in stukken bij, roer goed door en laat 5 minuten stoven, op een zacht vuur met de deksel erop. Hierna doe je de rode kool en paarse bataat in stukken gesneden erbij. Roer goed door elkaar heen.
- Verwarm 1 liter water en doe het bij de groenten. Zet het vuur hoger zodat het water gaat borrelen. Laat zo staan voor 15 minuten. Je kunt nu de bouillion blokjes erbij doen, roer ze goed door de soep. Zet het vuur uit, de soep gaard nog verder.
- Je kunt nu ook de 2 lamsworstjes, in stukjes geknipt, bij de soep doen. Deksel erop en rustig laten staan.
- De boterham rooster je, besmeer het met een kruidenmix en hierop wat cottage cheese met 4 kalamata olijven (zonder pit)
TIPS
Een idee voor een kruidenmix? Kruidenmix is een ideale smaakmaker