Rode poon, uienpesto, lamsoor met een 5 bonenschotel, die je samen in de oven zet voor 20 minuten. De bonenschotel is een mix van verse tuinbonen, doperwten, peultjes, gekiemde bonen. Deze meng je met wat lamsoor, waterkers en veldsla. Besprenkel de schotel ruim met olijfolie en kruiden. De rode poon gefileerd leg je op een laagje zoete ui, de poon smeer je in met de pittige uienpesto en leg er wat lamsoor op.
Rode poon, uienpesto, lamsoor met een 5 bonenschotel
PrintNODIG
- 1 grote rode poon gefileerd voor 2 personen
- 70 gram lamsoor
- zoete ui
- pittige uien pesto
- 6 groene olijven zonder pit
- 100 gram verse tuinbonen
- 100 gram verse doperwten
- 100 gram peultjes
- 100 gram gekiemde boontjes oa EkoPlaza
- handje waterkers
- handje veldsla
- 2 stengels bosui
- olijfolie extra virgine
DOEN
- Start met de tuinbonen en doperwten te doppen. Of te wel haal ze uit de schil.
- Van de peultjes haal je de beide topjes af.
- De bosui snij je in ringen.
- Meng ze door elkaar in een schaal. Doe er de gekiemde boontjes bij en meng deze ook goed door elkaar.
- Snij de waterkers fijn, vooral de stengel en doe deze met de lamsoor en veldsla door de bonen schotel heen.
- Zorg dat je ca 400 gram aan bonen mix heb.
- Besprenkel de schotel met olijfolie, kruiden zout en oregano of tijm en hussel dit goed door elkaar zodat alles een mooi laagje olie heeft.
- Pak een andere schaal en besprenkel deze met wat olijfolie. Snij de zoete ui op in ringen en verdeel ze over de schaal. Leg er de 2 rode poon filet op, de huid onderop en besmeer de bovenkant met de pesto. Als laatste leg je er een klein deel van de lamsoor op. De groene olijven snij je in ringen en verdeel je er om heen. Een eventueel restje witte wijn schenk je erbij.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet beide schotels tegelijk in het midden van de oven op een rooster en na 20 minuten is je eten klaar.
TIPS
Voor het recept van de pesto, zie hier 'Pittige uien pesto' Nb Je kunt ook een basilicumpesto uit de winkel gebruiken ;-))